75 gånger Bra gjort för Sundsvall – Tommy var först!

75 gånger har Sundsvalls mest prestigefulla månatliga företagarutmärkelse delats ut. Tommy Gustafsson på GDM-konsult var först ut i mars 2012. Sedan dess har omsättningen ökat med i runda slängar 100 miljoner.

– Det var både oväntat och trevligt och jag blev mycket glad och stolt! Det är kul som företagare att man får bekräftelse på att man bidrar med någonting till Sundsvall som värderas, säger Tommy Gustafsson, som redan 1992 startade framgångssagan GDM Konsult.

– Trots att vi finns på flera orter i Sverige känns det viktigt att ha huvudkontoret i Sundsvall. Det är här vi har våra rötter och har våra största kunder, och vi vill fortsätta att dra vårt strå till ”IT-stacken” i stan, fortsätter han.

Startade företaget redan som 22 åring
Teknikintresserade Tommy var bara 22 år när han drog igång företaget. Innan dess jobbade han extra med teknik och datorer, eller ”plåtschabrak till PC” som han beskriver det och det nystartade företaget växte ganska långsamt till en början. 1995 var man fyra anställda och idag är man 120 och omsätter 155 miljoner kronor.

– Framgångskonceptet är att ha rätt kunder och gör vi bra ifrån oss med dessa, så växer affären, vi får ökat förtroende och goda referenser. Samtidigt är konkurrensen om kompetenta medarbetare stor i Sundsvall. Stora myndigheter med löften om fina lönevillkor, är förstås intresserade av att locka över personal från oss och då måste vi jobba desto hårdare på att vara en bra arbetsgivare.

Great place to work
Med fantastiska arbetslokaler, fina personalaktiviteter och tillställningar, visar GDM att man verkligen gör det man kan för att attrahera ny personal och behålla kompetenta medarbetare. Att man är på väg mot högsta nivån i konceptet ”Great Place to Work”, världens största arbetsplatsundersökning är ett bra kvitto att man verkligen blivit en attraktiv arbetsgivare.

– Det handlar om att ha en generös och öppen kultur, där man helt enkelt får vara den man är, menar Tommy.

Regionens största företag som kunder
Idag har man ett flertal av regionens allra största företag och myndigheter som kunder och affärsidén är att sköta driften av dessa kunders it-infrastruktur och applikationer och leverera funktions- och molntjänster. Om tio år tror Tommy att bolaget kommer att ha mer en rådgivande och verksamhetsutvecklande funktion, eftersom allt fler företag kommer att hämta den mesta funktionaliteten från ”molnet”. Men han är övertygad om att företaget kommer att fortsätta växa, både geografiskt och personalmässigt, men att han själv kanske har en annan roll än vd i bolaget då.

– Jag ser framför mig att jag har engagemang i flera bolag då och förhoppningsvis får jag ännu mer tid att ägna mig åt musiken (trummis i Sundsvallsrockaren Danny Coltmores band), men jag vill absolut vara kvar i någon roll inom GDM, i Sundsvall förstås, avslutar historiens förste Bra gjort för Sundsvallsvinnare.