Bra gjort för Sundsvall Valmet!

Valmet AB i Sundsvall fick idag (5/10) ta emot utmärkelsen ”Bra gjort för Sundsvall” under Näringslivsbolagets företagarfrukost (här kan du se sändningen i efterhand). Utmärkelsen delas ut och ägs av kommunstyrelsens ordförande Bodil Hansson. Valmet fick utmärkelsen bland annat på grund av samarbetet med världsunika textilåtervinningsföretaget Renewcell som just nu bygger en ny produktionsanläggning i det område där SCA Ortviken tidigare hade sin pappersproduktion. Renewcell kommer att ha minst 100 anställda inom kort och samarbetet med Valmet innebär att affärer värda hundratals miljoner kronor har säkrats i Sundsvallsregionen.

– Det är första gången en sån anläggning av den här storleken byggs i världen, det kan bli hur stort som helst och kommer definitivt innebära nyanställningar för oss på Valmet i Sundsvall, redan nu ligger ett 20-tal tjänster ute.
– Vi är jätteglada för utmärkelsen, men det är våra 700 duktiga medarbetare i Sundsvall som ska ta åt sig äran för detta, säger Rickard Andersson, platschef på Valmet i Sundsvall.

Motiveringen för Bra gjort för Sundsvall, oktober 2021 lyder som följer:

”Det är Aftonbladets skapare Lars Johan Hierta som ligger bakom oktober månads Bra gjort för Sundsvall. Tillsammans med ett par kompanjoner grundade han bolaget vid det gamla färjeläget vid Alnösundet. Det har gått 153 år sedan dess och företaget är i högsta grad verksamt fortfarande, även om namnet har ändrats ett antal gånger under åren.

Idag jobbar 700 personer i verksamheten – konsulter inräknade – och i ett uppmärksammat samarbete med världsledande textilåtervinnings-företaget Renewcell har man sett till att affärer värda hundratals miljoner kronor har säkrats i Sundsvallsregionen.

Sunds Bruk, Sunds Defibrator, Metso – kärt barn har många namn – men trots finska ägare så bultar ett starkt Sundsvalls-Hierta i detta globala verkstadsindustriföretag.”

Bra gjort för Sundsvall, Valmet AB i Sundsvall och platschefen Rickard Andersson