Starta företag

Har du en företagsidé och känner att du behöver mer kunskap för att komma igång? Eller vill du ha någon att bolla dina idéer med?

Vi på Näringslivsbolaget arbetar för en ökad tillväxt i Sundsvall och en av de viktigaste uppgifterna är arbetet med att skapa förutsättningar för fler och växande företag.

Vi hjälper dig som går i företagstankar och vi samarbetar med många olika aktörer, som var och en har sina olika specialistområden.

Hör av dig till oss eller direkt eller till den organisation som passar ditt behov bäst. Du hittar några av våra samarbetspartners längre ned.

Rådgivning

Näringslivsutvecklare Helene Wikner med kund.

Samarbetspartners

Här nedan ser du några av våra partners.

NyföretagarCentrum
NyföretagarCentrum i Sundsvall erbjuder kostnadsfri, objektiv, erfarenhetsbaserad och konfidentiell rådgivning till alla som funderar på att starta företag. Boka rådgivningstid på deras webbplats.

Ta del av NyföretagarCentrums 22 tips för dig som vill starta ett företag (pdf). 

ALMI Företagspartner AB
Almi erbjuder lån och affärsutveckling till företag med tillväxtpotential. Det gäller såväl företag som är i startgroparna som befintliga företag och de erbjuder även kostnadsfri rådgivning.

Coompanion
Coompanion hjälper er att förverkliga era idéer, oavsett om ni är i startskedet eller redan är igång. Vi är experter på kooperativt företagande, social innovation och samhällsentreprenörskap. Hos oss får ni avgiftsfri rådgivning, hjälp att söka finansiering eller hitta andra att samarbeta med.

Bizmaker
Bizmaker hjälper dig med affärsutveckling, rådgivning och coaching, team- och individutveckling samt finansieringslösningar och kommunikationsstöd. 

Verksamt.se
verksamt.se är för dig som vill starta eller redan driver ett eget företag. Här hittar du information, verktyg och e-tjänster från flera myndigheter på ett ställe. Under ingången ”Starta” kan du bland annat skapa en affärsplan och registrera ditt företag.

Arbetsförmedlingens starta-eget-bidrag
Hos arbetsförmedlingen kan du bland annat få hjälp med starta-eget-bidrag.