Starta företag

Har du en företagsidé och känner att du behöver mer kunskap för att komma igång? Eller vill du ha någon att bolla dina idéer med?

Vi på Näringslivsbolaget arbetar för en ökad tillväxt i Sundsvall och en av de viktigaste uppgifterna är arbetet med att skapa förutsättningar för fler och växande företag.

Vi hjälper dig som går i företagstankar och vi samarbetar med många olika aktörer, som var och en har sina olika specialistområden.

På gång
Den 1 november kl 17:00 kan du delta i en Inspirationskväll för blivande företagare. Eventet är kostnadsfritt.
Anmäl dig här. Eventet riktar sig till alla som är intresserade av att starta eget företag, men även till dig som nyss startat företag. 

Hör av dig till oss eller direkt eller till den organisation som passar ditt behov bäst. Du hittar några av våra samarbetspartners längre ned.

Rådgivning

Näringslivsutvecklare Helene Wikner med kund.

Samarbetspartners

Här nedan ser du några av våra partners.

NyföretagarCentrum
NyföretagarCentrum erbjuder kostnadsfri rådgivning till alla som vill starta eller nyligen har startat företag.
Vi är ofta den första kontakten man behöver inför företagsstarten.
Våra rådgivare är erfarna företagare som kan ge råd, bedöma din affärsidé, affärsplan, budget och allt annat som ska vara på plats inför företagsstarten.
Boka kostnadsfri rådgivning via denna länk.

Ta del av NyföretagarCentrums 22 tips för dig som vill starta ett företag (pdf). 

www.nyforetagarcentrum.se/sundsvall  

ALMI Företagspartner AB
Almi erbjuder lån och affärsutveckling till företag med tillväxtpotential. Det gäller såväl företag som är i startgroparna som befintliga företag och de erbjuder även kostnadsfri rådgivning.

Coompanion
Coompanion hjälper er att förverkliga era idéer, oavsett om ni är i startskedet eller redan är igång. Vi är experter på kooperativt företagande, social innovation och samhällsentreprenörskap. Hos oss får ni avgiftsfri rådgivning, hjälp att söka finansiering eller hitta andra att samarbeta med.

Bizmaker
Bizmaker hjälper dig med affärsutveckling, rådgivning och coaching, team- och individutveckling samt finansieringslösningar och kommunikationsstöd. 

Verksamt.se
verksamt.se är för dig som vill starta eller redan driver ett eget företag. Här hittar du information, verktyg och e-tjänster från flera myndigheter på ett ställe. Under ingången ”Starta” kan du bland annat skapa en affärsplan och registrera ditt företag.

Arbetsförmedlingens starta-eget-bidrag
Hos arbetsförmedlingen kan du bland annat få hjälp med starta-eget-bidrag.