Eva Nyh Hederberg – ny vd i Näringslivsbolaget i Sundsvall

En enhällig styrelse i Näringslivsbolaget har utsett Eva Nyh Hederberg till ny vd i bolaget. Eva kommer närmast från en tjänst som vd i BizMaker och börjar sin nya anställning redan 1 januari 2020.

– Det känns oerhört spännande, jag har fått ett fint välkomnande idag, och jag tror att jag kommer att ha stor nytta min erfarenhet av att jobba med innovationer och företag i ett nära samarbete med Mittuniversitet, som jag gjorde under min tid i BizMaker, säger Eva Nyh Hederberg.

Drygt 40 personer sökte tjänsten som vd i Näringslivsbolaget. En rekryteringsgrupp med tre personer ur styrelsen, HR-funktionen på Sundsvalls kommun, samt en extern rekryteringsfirma har deltagit i gallringen och valet av ny vd.

– Vi är mycket nöjda med valet, jag och hela styrelsen tycker att Eva Nyh Hederberg är helt rätt person för uppdraget. Hennes erfarenheter från både offentlig och privat verksamhet är viktiga för uppdraget, Anneli Rehnfors, styrelseordförande Näringslivbolaget.

– För mig är det här verkligen ett drömuppdrag! Jag brinner för att vara med och bidra till Sundsvalls och hela regionens attraktionskraft, så jag ser mycket fram emot att få köra igång redan efter årsskiftet, avslutar Eva Nyh Hederberg.

För ytterligare information nås Eva Nyh Hederberg på 070-280 34 35, och
Anneli Rehnfors på 076-771 90 40