Eventet ”Dream IT & Change IT” ska locka IT-kompetens till Sundsvallsregionen

På onsdag kl 10.00 livesänder Bron och Näringslivsbolaget ett event för dig som är intresserad av att jobba eller flytta hit för ett jobb inom IT-branschen, som är en av de starkaste branscherna i Sundsvallsregionen.

Sundsvallsregionen erbjuder många intressanta och utvecklande jobb inom IT-området. Genom Dream IT & Change IT vill vi berätta om IT som ett framtidsyrke, och vår region som ett bra ställe att ta det nästa karriärsteget.

Eventet vänder sig till dig som kan tänka sig att göra ett karriärbyte, inte minst personer som blivit varslade och permitterade till följd av bland annat Coronapandemin och har en bakgrund/erfarenhet inom IT. Men även du som arbetar inom IT i en annan region och är sugen på en ny utmaning.

”Vi vet att behoven finns just nu och kommer att växa ännu mer framöver. Vår region kan erbjuda bra jobb och bra utveckling. Därför vill vi lyfta fram vår unika miljö för att locka fler att vilja jobba med digitalisering och IT i vår region”, berättar Lars Persson Skandevall, vd Bron Innovation.

Sundsvalls långa historia inom IT

Sundsvall har en lång historia inom IT och digitalisering och idag jobbar drygt 5 000 personer i branschen. Att kunna erbjuda jobb i en växande bransch kombinerat med den livskvalitet som erbjuds med både stads- och naturnära upplevelser, är viktiga konkurrens-fördelar för Sundsvall när det gäller möjligheterna att locka hit IT-kompetens från andra regioner.

“Sundsvall är inne i en expansiv fas, det byggs som aldrig förr och vi har verkligen tagit plats på den nationella IT-arenan, vilket inte minst etableringen av DIGG är ett bevis på. Och just möjligheten att kunna kombinera en spännande karriär med bra boenden till rimliga priser i en härlig livsmiljö talar till Sundsvalls fördel”, säger Eva Nyh Hederberg, vd på Näringslivsbolaget i Sundsvall.

Stort behov av rätt kompetens

En ambassadör för eventet är Anna Eriksson som flyttade till Sundsvall för två år sedan i samband med den nya tjänsten som generaldirektör på DIGG. Anna lyfter Sundsvall som IT-stad och berättar att det finns ett behov av att rekrytera och hitta rätt kompetens.

”På DIGG har vi ett behov av att bli fler – helt klart. Vi jobbar med digitalisering och kombinerar IT-kompetenser med andra kompetenser i samhället, myndigheter och kommuner, vilket gör att vi efterfrågar personer med olika bakgrunder”, säger Anna Eriksson, generaldirektör DIGG.

Se sändningen och chatta via Facebook

I samband med sändningen finns det möjlighet att skicka in frågor i en livechatt och få dessa besvarade direkt av panelen. Eventet går att se via Näringslivsbolagets Facebook som startar på onsdag kl 10.00, eller varför inte se den i efterhand. 

Läs mer om Bron Innovation

Läs mer om DIGG – Myndigheten för digital förvaltning

Läs mer om Sundsvalls kommuns arbete kring kompetensförsörjning

Läs mer om Sundsvallsregionen