Företagarambassadör

Maria Lindgren

The Body Shop i Sundsvall firar dubbelt 2016

Maria Lindgren

The Body Shop i Sundsvall har haft ett framgångsrikt år. Maria Lindgren – VD och företagarambassadör – ser positivt på framtiden och har förhoppningen att det bara kan bli bättre. Nästa år finns anledning att fira dubbelt eftersom att The Body Shop firar 40 år och i Sundsvall finns anledning att fira att företaget funnits i 25 år.

Det är mycket som händer för The Body Shop i Sundsvall framöver. Ombyggnation väntas för både butiken i Birsta samt butiken i stenstan och man jobbar ständigt med nya produktlanseringar. Maria Lindgren har varit verksam inom The Body Shop i 19 år, och hon har nu varit officiell företagarambassadör i Sundsvall i ett år. Ännu har det inte blivit så många uppdrag men Maria berättar att hon är företagarambassadör av naturen och pratar alltid gott om Sundsvall.

Jag känner mig stolt över att ha blivit utvald som företagarambassadör. Det står för något att just jag har blivit vald, och det är väl kanske för att jag alltid försöker hitta möjligheter i allting och se det som är positivt. Jag lyfter from det som är positivt så fort som jag får en chans, och jag tycker det är jätteviktigt att man gör de, säger Maria Lindgren.

The Body Shop firar 25 år i Sundsvall nästa år och Maria tycker att Sundsvall är en bra företagsstad. Hon berättar att det är många som satsar på Sundsvall och det har tillkommit både nya restauranger och företag. I Birsta är det många Sundsvallsbor och turister i rörelse vilket är bra för verksamheten säger Maria, men hon poängterar att det är viktigt att alla jobbar mot samma mål och marknadsför Sundsvall oberoende om man har sin verksamhet i Stenstan, birsta eller någon annanstans i staden.

Vad man än tycker om Birsta så finns köpcentret här för att stanna. Det är hela vår stad Sundsvall som jag tycker att vi ska prata och värna om. Vi ska vara stolta över Birsta och vår vackra Stenstad. Jag hoppas verkligen att vi alla kan samarbeta. Stannar turister över en helg finns det tid för både Stenstan och Birsta.

The Body Shop är ett företag som värnar om miljön och i verksamheten finns ett genomgående miljötänk. Maria berättar att deras kunder blir mer och mer miljömedvetna och det är ett budskap som de vill sprida. Det man kanske inte tänker på gällande The Body Shop är att det finns ett miljötänk i allting, alltifrån det trä man använder i inredningen till alla produkter.

Vi handlar ingredienser från tredje världen på deras villkor. Vi får köpa underbara ingredienser samtidigt som andra människor får ett bra liv. Det tycker jag är häftigt och fantastiskt.

Våren 2016 öppnar IKEA i Umeå vilket kan bli en utmaning för IKEA och Birsta i Sundsvall, då de människor som bor längre norrut kanske väljer att söka sig till Umeå istället. Detta är inte något som oroar Maria.

Jag tror att vi måste satsa mer på ett vidare kundområde, kanske marknadsföra oss mer söderut. Bli om än bättre på att ta hand om våra kunder, så att de verkligen tycker att det är värt att åka till Sundsvall. Även om IKEA öppnar i Umeå så har du allting här i Sundsvall. Vi måste trycka på vår vackra stad. Därför är det så viktigt att vi alla samarbetar. Vi får kavla upp ärmarna lite mer. Jag är inte den som oroar mig.

Birsta i Sundsvall är Sveriges näst populäraste köpcentrum och det är där Maria Lindgren håller till mest, och hennes dotter arbetar som butikschef i butiken i Stenstan. Maria är inne på sitt 19:e år i verksamheten, och har tidigare arbetat som egenföretagare i två och ett halvt år. Hon är full av positivitet och något som hon nämner mycket är service. Det är ett ord som Maria tycker är väldigt stort och menar att överallt där man jobbar med service är det viktigt att tänka ett steg till och vara en god medmänniska.

Om jag ser att någon verkar förvirrad frågar jag alltid om personen behöver hjälp med något. Är man en god medmänniska får man otroligt mycket tillbaka. I alla lägen kan man hjälpa till och det tycker jag är viktigt. Mitt tips är att man ska vända sig om, titta, lyfta upp blicken, le och hälsa. Det är så lite som gör så mycket för att en annan människa ska må bra. Var snäll med varandra och ge varandra komplimanger. Det är jätteviktigt.

Maria berättar också att hon trivs bra i sin yrkesroll och att hon tycker det är fantastiskt att kunna göra gott för andra. Även hur viktigt det är att alla som arbetar inom service ska vara goda ambassadörer för sin stad. Själv gillar hon att Sundsvall ligger nära vattnet och tycker att Sundsvallsborna ska utnyttja den fantastiska plats de har med omnejd.

Vi har en fantastisk stad med alla fina byggnader och bra restauranger. Ibland behöver man stanna till och inse vilken vacker stad vi har. Jag känner att nu gäller det Sundsvall, nu kommer vi! avslutar Maria Lindgren.

Text och foto: Elin Boström