Företagarfrukosten den 24 februari 2016

Återigen fullsatt i Näringslivsbolagets lokaler när Anita Öberg hälsade välkommen till årets andra Företagarfrukost. Jonas Walker och Markus Virta var först ut för att berätta om Sundsvalls nya teaterkvarter. Renoveringarna har pågått under lång tid och den stora invigningen sker den 12-13 mars. Syftet med det nya teaterkvarteret är delvis att kunna locka ny publik till scenkonsten och även en teaterrestaurang kommer att finnas i byggnaden.
– Det känns underbart! Sundsvall förtjänar det här, konstaterar Jonas Walker som är kultur och museichef i Sundsvalls kommun.

Pjäsen som kommer att inviga den nya teatern är Ingvar – en musikalisk möbelsaga, som är en skämtsam hyllning till IKEA:s grundare och svenskarnas hat-kärlek till möbelföretaget. Humor och musik kommer att stå i fokus, föreställningen spelas mellan 12 mars och 14 maj.

Maria Spring var nästa person upp på scenen och hon berättade om mässan Hem & Villa, som kommer att gå av stapeln i Nordichallen 30 september-2 oktober. Maria berättar att de siktar på ungefär 250 utställare från hela Sundsvallsregionen under mässan. På frågan gällande hur många besökare som de räknar med svarar Maria:
– Vi brukar inte prata om antalet besökare, för oss är det viktigare att det är rätt publik som kommer.

Boendet kommer såklart att vara i fokus men det kommer också finnas inslag av mat och hälsa och på fredagen så kommer det också att vara extra fokus för bygg- och fastighetsbranschen. Det saknas boenden i Sundsvall och därför tror Maria att den dagen kommer att vara extra viktig.

Melinda Andersson var på plats från upphandlingsenheten och passade på att berätta lite om sommarens olika upphandlingar. Bland annat så ligger det nu ute en upphandling kring blomarrangemang i Sundsvall och totalt finns det nu elva upphandlingar ute. Melinda berättar också att alla upphandlingar som har ett värde över hundra tusen måste annonseras ut så att alla får en chans att lämna ett anbud.

– Att få jobba med skattepengar och den stora variationen i arbetsuppgifter är det som driver mig i mitt jobb, avslutar Melinda.

Under morgonen så hade vi också med oss Peder Björk och Anneli Wikner på Skype. Peder och Anneli är på plats på Business Arena i Umeå för att prata om Sundsvall och utvecklingen som sker i staden. De hoppas också på att kunna knyta nya kontakter som i förläggningen kan locka till sig nya entreprenörer och investerare till Sundsvall. De konstaterar att många känner till Sundsvall som stad men att det inte är lika många som känner till allt som händer i staden. Det hoppas Peder och Anneli att de kan ändra på under resan och att fler får upp ögonen för det som händer i Sundsvall.

Bra gjort för Sundsvall gick denna månad till det 130-åriga företaget Målsta Blommor. Arne Johansson fick ta emot priset och han passade också på att hylla sin bror Bertil för hans uthållighet i företaget. Grattis till Målsta Blommor och familjen Johansson!

Den 30 mars är det dags för nästa Företagarfrukost, då med ”hjärndoktorn” Nisse Simonson som inspirationsföreläsare. Vi ses då!