Företagsamma kvinnor – Haldor AB

I den mansdominerade IT-branschen hittar vi Sara Zetterberg, vd på Haldor AB. Företaget utvecklar tjänster för att skapa mer användarvänliga och pedagogiska verktyg för lärare med syftet att de ska kunna fokusera mer på utbildning och mindre på administration. I dagsläget arbetar Haldor både nationellt och internationellt, och har kunder i 19 olika länder.

Sara ser mest bara fördelar med att vara kvinna i IT-branschen, hon sticker gärna ut och tar för sig. Särskilt intressant tycker hon att det är på större kongresser där de allra flesta är män – men det räds henne inte.

”Jag gillar att göra min grej och visa att det är möjligt. Var inte så himla rädd, våga hoppa och se var som händer!”

På frågan ”Varför valde du just denna bransch?” svarar Sara att hon nästintill snubblade in i IT-branschen. Det var inte planerat att hamna just inom IT, utan hon säger att hon drivs av att utveckla företag och affärsidéer. På Mälardalens högskola läste hon Innovation Management och har länge haft ett intresse för just innovationer och affärsutveckling. Sara började arbeta på Haldor år 2017 i samband med att företaget började ta fart. Hon tog tjänstledigt från jobbet på SSG för att se om Haldor var något hon ville arbeta med på riktigt, och kvar blev hon. Med Sara i spetsen fick Haldor utmärkelsen ”Microsoft Country Partner of the Year for Sweden 2018” och blev finalist till det globala priset ”Microsoft Education Partner of the Year 2020”, vilket vittnar om att företagets framgångar.

Ett spännande företag som kan förenkla vardagen för lärare, elever och föräldrar. Bra Sara!