Friluftscentrum Södra berget blir officiellt Vasaloppscenter

Friluftscentrum Södra berget tar ännu ett kliv i sin utveckling och är nu ett officiellt Vasaloppscenter för längdskidåkning. Södra berget blir center nummer 18 i Sverige, och Sundsvall blir det första centret efter norrlandskusten.

Vintern 2017/2018 har varit lite av en drömsäsong för längdskidåkningen i Sundsvall. Med mycket naturlig snö och sparad snö från tidigare säsong, så kunde årets säsong starta tidigare än vanligt och spåren uppe på Södra berget håller liksom tidigare år mycket hög kvalité. Ett ytterligare kvitto på de goda möjligheterna för längdskidåkning är att Friluftscentrum Södra berget nu också blir ett officiellt Vasaloppscenter, nummer 18 i landet.

– Det är glädjande att Vasaloppet ser de fina möjligheterna till träning och motion som finns här i Sundsvall. Att bli ett officiellt Vasaloppscenter är verkligen en kvalitétsstämpel på det arbete vi har gjort. Vi ser redan fram emot nästa steg i resan, säger Henrik Lindén, friluftschef på Sundsvalls kommun.

Ett långsiktigt arbete med friluftcentret har pågått under en längre tid och i år kommer Kultur och fritid (Sundsvalls kommun) också ta fram en ny handlingsplan för hur Friluftscentrum Södra berget ska utvecklas ännu mer.

– Vi har helt enkelt nått upp till alla mål som vi hade sedan tidigare, så nu ska vi sätta upp en ny handlingsplan med nya mål, säger Anders Erlandsson, friluftsstrateg på Sundsvalls kommun.

– Det är jättekul att vi får ett Vasaloppscenter i Sundsvall. Vi har länge pratat om att det saknas ett center efter norrlandskusten och då har Sundsvall givetvis varit på tal. Att vi nu kan starta det här samarbetet med Friluftcenter Södra berget känns helt rätt, säger Jon Svensson, marknadschef på Vasaloppet.

Sedan tidigare finns projektet Ski Region Mid Scandinavia, med syfte att lyfta Sundsvall, Östersund och Trondheim som en gemensam destination för längdskidåkning och besöksnäringen ser en stor fördel med det nya Vasaloppscentret.

– Vi har sedan en tid tillbaka pratat om vilka fina träningsmöjligheter som finns här i vår destination, både vinter- och sommartid. Satsningen som vi gör via Ski Region Mid Scandinavia och att vi nu får ett officiellt Vasaloppscenter är verkligen kvitton på att man inte behöver åka till fjällen för att träna och uppleva fantastisk längdskidåkning, avslutar Maria Åslin, Visit Sundsvall.

 

Några punkter om vad samarbetet innebär

Rätt att använda Vasaloppets logotyp.

Rätt att vara representerad på Vasaloppets hemsida under rubriken ”Officiella Vasaloppscenter”.

Rätt att vara representerad i samtliga nummer av tidningen Vasalöparen i en samlingsannons tillsammans med övriga ”Officiella Partners”.

Avtalet ger rätt att arrangera Officiella Vasaloppsaktiviteter

Rätt att delta en gång per år på Vasaloppets Partnerträff för Vasaloppsansvariga hos det Officiella Vasaloppscentret.