Välkommen Kompetens- och Tillväxtdagen 5 april

En förmiddag fylld med inspiration, goda exempel och senaste nytt från experter på arbetsmarknadsfrågor. Kompetensförsörjning är en av de största utmaningarna för många arbetsgivare. Hur kortar vi tiden till jobb för nya svenskar och de som är mitt i livet och behöver ställa om till ett nytt jobb? Kompetens och tillväxt går hand i hand. Om det och mycket mer kan du ta del av denna förmiddag. Förhoppningsvis går du från dagen inspirerad med verktyg för hur du kan göra i din verksamhet.

Program

08.00   Samling med kaffe, energishot och mingel

8.30 – 9.45 Pass 1 – Utmaningar

Det första passet inleds av Sundsvalls kommuns kommunalråd Peder Björk. Därefter kommer Patrik Karlsson, arbetsmarknadsexpert på Svenskt Näringsliv, att prata och ha dialog med dig som deltar utifrån ämnet ”Att rekrytera och utveckla medarbetare”. Vilka kompetenser eftersöks hos länets företag och vilka yrken är svårast att rekrytera till? Hur kan vidareutbildning av redan befintliga anställda bidra till kompetensförsörjningen? Medverkar under passet gör även Anna Libietis, expert på integration och arbetsmarknad, Företagarna. Även Handelskammaren MittSverige deltar under den här delen av passet med sina erfarenheter där man jobbat framgångsrikt med teknikbussar och arbetsmarknadskunskap högt på agendan utifrån näringslivets behov.

9.45 – 10.15     Kaffe och reflektion

10.15 – 11.45 Pass 2 – Möjligheter!

Det andra passet inleds med ett panelsamtal där representanter från arbetsgivarorganisationer deltar. Här är ”snabbspår” ett aktuellt ämne, där tiden till jobb för medarbetare från icke-EU-land kan kortas väsentligt. Hur fungerar det? Hur jobbar branscherna för att få fler att få upp ögonen för yrkesutbildningar som garanterat ger jobb?  Efter panelsamtalet får du ta del av konkreta exempel från företagare som både i egen regi och tillsammans med andra gått ihop för att få medarbetare till sina verksamheter. Här deltar bland annat Anna Hemmingsson från ComHem och nätverkssatsningen med restaurangföretagare i Sundsvall som gått ihop för att säkra tillgången på kockar- och kökspersonal. En modell som kanske kan funka även för dig som inte är i restaurangbranschen?

11.45 Slut och lunch

Anmälan: Anmäl dig via Svenska Näringslivs formulär senast den 29 mars.. Deltagande är kostnadsfritt och vi bjuder på gemensam lunch.

Datum och tid

5 april 2019, 08:00-11:45

Hotell Södra Berget, Södra Stadsberget 1, Sundsvall

Dagen arrangeras av Svenskt Näringsliv i samarbete med Företagarna, Handelskammaren MittSverige och Sundsvalls kommun/Näringslivsbolaget i ledet att stärka företagens behov av kompetens nu och framåt. 

Läs mer
Om våra företagsbesök
Om Svenskt Näringsliv (öppnas i nytt fönster)