Kompetensutveckling i hög hastighet

Under ”Tema Kompetens” i vårt företagsårshjul besökte vi den 8 april företaget Academic Work tillsammans med Bodil Hansson (S) från Sundsvalls kommun.  Academic work flyttade in i sina lokaler på Sjögatan under 2016 och är 16 anställda i Sundsvall, med Johanna Frengen i spetsen. Bolaget är ett rekryterings- och bemanningsföretag, som främst riktar in sig på young professionals, det vill säga studenter och akademiker som befinner sig i början av karriären.

Intensivutbildning på 12 veckor

Förutom att rikta in sig på vanlig rekrytering har de även startar en Academy” vilket är en skola som erbjuder Accelerated Learning Programs. 

– För att möta den svenska arbetsmarknadens behov av kompetent personal måste utbildningen bedrivas mycket effektivt. Vi använder då oss av vår Academy, som är en 12 veckor lång intensivutbildning med mycket praktiskt lärande. En utbildning som exempelvis IT-konsult innebär 500 timmar kodning under utbildningen. Det här skapar en utbildningsmiljö där verkligt ambitiösa människor har möjlighet att nå sin fulla potential, berättar Johanna. 

Läs mer om Academic Work Sundsvall och deras Academy på deras respektive webbplatser. 

Läs mer om Näringslivsbolagets företagsårshjul.