INSTÄLLT! Kvala in till SM i utomhusmatlagning

Inställt på grund av eldningsförbudet!

Vi siktar på att delta i finalen 2019 och köra en deltävling häruppe i maj/juni.

Vi återkommer så snart vi har satt ett datum som passar in i vårens kalender på High Coast Distillery.

SM i utomhusmatlagning arrangerades för första gången 2016. Det blev en lyckad tävling med många deltagare och besökare. Nu laddar vi inför 2018 och hoppas du gör likaså!

SM i utomhusmatlagning vill lyfta utomhusmatlagningen samt lokala råvaru- och livsmedelsproducenter som finns i området. Finalen går under Sweden Outdoor festival i Skövde 16 september. Men redan den 11 augusti kan man göra upp i deltävlingen om att nypa en finalplats. Vinnaren får resan, boendet och mat till finalen.

Tävlingen är publikvänlig med en konferencier som lotsar och engagerar publiken genom tävlingens moment och fortlöpande intervjuar lagen. Samtidigt som tävlingen utspelar sig pågår en lokal marknad där du bland annat hittar delikatesser, lokal mat & hantverk från Västernorrlands skafferi.

Lagen består av 2–3 deltagare som har tre timmar på sig att tillaga en trerätters meny över öppen eld på Muurikka och Trangiakök.

I menyn ingår förrätt, varmrätt och dessert som ska tillagas till sex normalportioner. Råvarukorgens innehåll kommer från lokala livsmedelsproducenter.

För mer info och intresseanmälan maila till:
erica.ohrbom@lrf.se