Lunchseminarium om solenergi och energieffektivisering

Välkommen på ett lunchseminarium där Lars Andrén och Peter Dyhre föreläser och ger råd till företag som vill investera i solenergi och energieffektivisering. Seminariet är kostnadsfritt och vi bjuder på lunch och kaffe/te!  

Tid

26 mars kl 11:30 – 13:00

Plats

Englaporten, Sundsvall

Lars Andrén är energiexpert och en av Sveriges mest uppskattade föreläsare och eldsjäl inom solenergi. Han guidar oss från idé till färdig anläggning, teknik, ekonomi och aktuella stöd. Peter Dyhre är certifierad energikartläggare från FVB och berättar om fördelarna med att kartlägga sin energiförbrukning och ta rätt beslut om förändringar som förbättrar effektiviteten och konkurrenskraften. Även Energikontoret Västernorrland och kommunens energi- och klimatrådgivare finns på plats.  

Anmälan

Anmäl deltagande, eventuella matallergier och specialkost till sara.muhonen@lansstyrelsen.se senast den 18 mars. Meddela om du har behov av något särskilt stöd eller annat behov som behöver tas hänsyn.

Mer information

Kontakta Sara Muhonen Länsstyrelsen Västernorrland 0611-34 91 27, sara.muhonen@lansstyrelsen.se eller 072-207 86 39.

Vad är projektet Incitament?

Projektet Incitament för energieffektivisering ska stötta små och medelstora företag som omfattas av miljötillsyn i arbetet med energieffektivisering. Att satsa på energieffektivisering är både ekonomiskt och miljömässigt bra för företaget. Med enkla åtgärder och rätt val vid nyinvesteringar går det att effektivisera energianvändningen på företaget. Att energieffektivisera innebär inte bara effektivare energianvändning och sparade pengar. Ofta är det andra mervärden som följer av energiarbetet som blir de mest värdefulla vinsterna. Till exempel kan företaget få bättre arbetsmiljö, stärkt varumärke, ökad produktivitet och lättare att leva upp till krav från lagar och kunder. 

Kommunens energi- och klimatrådgivare ger lokalt och regionalt anpassad information och rådgivning kring hur du bäst kan spara energi. De är obereoende och hjälper kostnadsfritt små och medelstora företag, hushåll, föreningar och skolor till effektivare energianvänding och mindre klimatpåverkan.  

Energikontoret Västernorrland arbetar tillsammans med Regionen och Kommunerna för en effektivare energianvändning och ökad andel förnybar energi genom projekt i samarbete med offentliga och privata aktörer.

Inbjudan lunchseminarium Sundsvall