Hur är läget?
Sundsvalls läge är riktigt bra!

Sundsvall är en fantastisk stad att mötas i. I dalen mellan det södra och norra stadsberget, vid Sundsvallsfjärden, ligger 400-åringen som har prisats för sin arkitektur som Sveriges vackraste stad. Med sina torn, tinnar, guldbesmyckade och målade fasader erbjuder Stenstan en välbevarad bild av den tidens arkitektur som inte går att hitta någon annanstans i Sverige. En stad där det tar 15 minuter att ta sig från jobbet till en slalombacke eller ett elljusspår – eller någon av alla andra fritidsaktiviteter staden har att erbjuda.

Mitt i Norden och med goda kommunikationsmöjligheter
Sundsvall är en populär stad för stora möten, konferenser och evenemang. En viktig anledning är att vi ligger helt rätt geografiskt. Sundsvallsbron och en ny dragning av E4 har snabbat upp trafiken kring Sundsvall och förbättrat miljön i stadskärnan. Med 37 mil till Stockholm ligger vi faktiskt närmare huvudstaden än vad både Malmö och Göteborg gör.  

Flera stora statliga myndigheter med stort behov av IT-stöd har Sundsvall som sin hemadress för sina huvudkontor. Vi har sett framgångsrik kontorsetablering inom bank, försäkring och pension och vi har ett universitet med nya inriktningar för studenter anpassade till vår arbetsmarknad.

Att det råder byggboom kring hamnen, att handeln här är störst i norra Sverige och att vi erbjuder ett myller av caféer, restauranger och upplevelser är några äss i vår rockärm. Att dessutom idrottsstjärnor som Charlotte Kalla och Johan Olsson väljer Sundsvall för att det är bra träningsmöjligheter och att de trivs här tycker vi förstås är något att vara stolta för.

Välkommen till oss – du kommer att trivas!