Offentlig upphandling

möjlighet för företagare

Upphandling

Varje år köper Sundsvalls kommunkoncern varor och tjänster för cirka tre miljarder kronor. En stor potentiell marknad för dig och ditt företag.

Det enklaste sättet att få information kring aktuella upphandlingar är att prenumerera. Gör som över 7 000 andra intresserade och anmäl dig som prenumerant på kommunens upphandlingar. Här anmäler du din prenumeration på Sundsvalls upphandlingar.

Här hittar du anbudsförfrågningar och kravspecifikationer till pågående upphandlingar för Sundsvalls kommun. Gå direkt till kommunens upphandlingsannonser i databasen E-avrop.

Ibland behöver vi stöd från dig som företagare inom vissa branscher. Då annonserar vi ut frågor eller förslag på förfrågningsunderlag via databasen e-avrop, det kallas för ”Request for Information” (RFI).

Vill du se vilka avtal som kommunkoncernen har tecknat så går det att göra via avtalsdatabasen.

 

Upphandlingsdag för Västernorrland

­­­­­­­­­­­­För att du och ditt företag ska kunna få den kunskap och de kontakter som behövs för att kunna ta del av de stora affärer som görs genom offentliga upphandlingar, så är Upp­handlingsdagen i Västernorrland det absolut viktigaste instrumentet. Det här är länets största mötesplats för dig som är intresserad av offentlig upphandling, oavsett om du driver ett stort eller ett litet företag så kommer du att ha stor nytta av den här dagen. Här möts företag och offentlig sektor för att inspireras, nätverka, ta del av goda exempel och av hur upphandlingsprocessen fungerar i praktiken.

 

Stöd i upphandlingsfrågor

Vill du ha stöd i upphandlingsfrågor så finns Upphandlingsmyndigheten till för att genom experthjälp kostnadsfritt hjälpa både företagare och upphandlare. De har vägledning för upphandlingar, frågor och svar samt en helpdesk som kan besvara dina frågor kring offentlig upphandling.

Konkurrensverket är tillsynsmyndighet för offentlig upphandling och har övergripande information samt rekommendationer och yttranden till domstol i olika sakfrågor.

Vill du veta mer om upphandling eller ska delta i en upphandling för Sundsvalls kommunkoncern kan du få hjälp av Sundsvalls kommuns upphandlingsenhet.

För att underlätta lite kring upphandling så har finns det en stödbroschyr till dig som leverantör till Sundsvalls kommunkoncern här.

Du är välkommen att höra av dig till:
Telefon kundtjänst: 060—19 14 70
E-post: upphandling@sundsvall.se

Eller via: Upphandling och inköp