Om våra ambassadörer

Sommaren 2013 lanserade vi vårt ambassadörsprogram, sex fantastiska profiler och förebilder tog sig an ambassadörsuppdraget med stolthet. Charlotte Kalla, Kevin Walker, Innebandystjärnan Johan Samuelsson, Yohio, Helen Sjöholm och världscupvinnaren i skicross Anna Holmlund. Ambassadörerna presenterades med en stor kampanj, där varje profil fick lyfta sitt eget smultronställe i Sundsvall.

Avtalet med ambassadörerna är enkelt; fortsätt tala gott om Sundsvall i de sammanhang du tycker passar, ställ upp på de kampanjer och event som vi föreslår, men endast om du själv känner att du har lust och tid. Med andra ord, det handlar om total frivillighet och uppdraget är helt oavlönat.

Insatserna från ambassadörerna har varit många och värdefulla. Charlotte Kallas starka medverkan under SM-veckan i Sundsvall 2015 är ändå värt att lyfta särskilt. Hennes medverkan som frontfigur i kampanjer, radioreklam, annonser och i annan marknadsföring kan mycket väl ha medverkat till SM-veckans succé. När det gäller turistomsättning och antalet artiklar och TV-timmar som behandlade arrangemanget slog Sundsvall nya, svårslagna rekord för konceptet SM-veckan.