Personuppgiftspolicy

Vi på Näringslivsbolaget värnar om din integritet och vill att du ska känna dig trygg när du lämnar personuppgifter till oss. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen.

Vi behandlar personuppgifterna med stöd av den nya dataskyddsförordningen (GDPR). Personuppgifterna sparas så länge det är nödvändigt för att kunna leverera tjänster eller uppfylla lagkrav. Personuppgifterna delas med de personuppgiftsbiträden vi använder samt vår tillsynsmyndighet.

Följande personuppgiftsbehandlingar gäller för tjänster som levereras av Näringslivsbolaget, Visit Sundsvall, Stenstan Visitor Center samt Sundsvall Convention Bureau.

Behandling av personuppgifter vid användning av vår bokningstjänst
När du blir kund hos oss gällande bokning av resa, boende, evenemang, visning och guidad tur samlar vi in personuppgifter som namn och kontaktuppgifter samt eventuell organisation.

Syftet med insamlingen av dessa uppgifter är att möjliggöra sedvanlig kundadministration, att tillförsäkra att Visit Sundsvall har tillgång till tillförlitlig persondokumentation i händelse av olycksfall, att uppfylla villkoren för avbeställningsskyddet samt att administrera och behandla eventuella skador. Uppgifterna kan också komma att användas för att informera om försäkrings- och betalningstjänster samt reserelaterade erbjudanden. Kunden kan även komma att kontaktas för marknadsundersökningar.    

Behandling av personuppgifter vid företagsrådgivning
Om du som företagare har kontakt med oss i form av rådgivning samlar vi in uppgifter om ditt företag som kontaktuppgifter och vi sparar uppgifter om det ärende som rådgivningen gäller. Eventuell korrespondens kan även komma att sparas.

Syftet med insamlingen är att kunna utföra vårt uppdrag gentemot dig som kund.

Behandling av personuppgifter kring inflyttningsservice
Om du blir kund till oss genom vår inflyttningslots samlar vi in uppgifter som namn, kontaktuppgifter, eventuellt civilstånd, information om anhöriga, särskilda behov och önskemål. Eventuell korrespondens kan även komma att sparas.

Syftet med insamlingen är för att kunna utföra vårt uppdrag gentemot dig som kund.

Företagarfrukost
Vi livesänder våra företagarfrukostar som sedan publiceras på sociala medier. Om du deltar på våra företagarfrukostar kan du därför komma att finnas med på både bild och film. När du anmäler dig till frukosten behöver du därför aktivt ge ett samtycke till detta för att slutföra din anmälan. Om du vill delta på frukosten, men utan att bli fotad eller filmad är du välkommen att kontakta oss via e-post eller telefon så löser vi det så att du ändå kan delta.

Nyhetsbrev och informationsutskick
Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev samtycker du till att vi registrerar ditt namn och e-postadress samt eventuell organisation.

Syftet med insamlingen är att kunna distribuera våra mailutskick till våra kunder.

Förutom de uppgifter vi inhämtar från dig själv kan vi också komma att samla in personuppgifter från tredje part. Detta gör vi i marknadsföringssyfte och uppgifterna gallras så snart behandlingen inte längre är nödvändig. 

Dina rättigheter
Lagen innebär att du som kund har ett antal rättigheter. Du kan bland annat beställa hem ett registerutdrag med dina personuppgifter, som innehåller till exempel namn och kontaktuppgifter.

Du har alltid rätt att avregistrera dig från våra tjänster och utskick. Detta gör du genom att dra tillbaka ditt samtycke. Om du inte längre vill få våra mailutskick kan du enkelt avregistrera dig genom att använda länken längst ned i de mail du har mottagit från oss. Du kan även kontakta oss för att bli avregistrerad från mailutskick. Se kontaktuppgifter nedan.

Kontakt
Näringslivsbolaget i Sundsvall AB, org.nr. 556875-8287, med adressen Centralgatan 8, 852 32 Sundsvall, är personuppgiftsansvarig för företagets behandling av personuppgifter.  Om du har frågor om dataskydd är du välkommen att kontakta oss på naringslivsbolaget@sundsvall.se eller telefon 060-19 18 80.

Om du har klagomål på vår behandling av dina personuppgifter har du rätt att lämna klagomål till tillsynsmyndigheten Datainspektionen.