Spinnup, Marshall och HudikKalaset möjliggör en unik chans att bli upptäckt på Nationaldagen i Sundsvall

Sjätte juni är det dags för traditionsenligt Nationaldagsfirande på Stora torget i Sundsvall. Firandet pågår 12-16 och mellan 13-15 uppträder artister som Lisa Ajax, Joakim Gissberg och Jon Henrik Fjällgren tillsammans med talare, dansare och andra intressanta hållpunkter.

Nytt för i år är att det kommer bli program både före och efter det ordinarie schemat. Då temat är öppenhet tycker arrangörerna att det är ett ypperligt tillfälle att öppna upp scenen för oetablerade band och artister och verka som en möjliggörare för dessa.

Före det ordinarie programmet kommer studieförbundet Bilda få möjlighet att visa upp några av de band som finns knutna till dem och direkt efter tas scenen över av Spinnup. Spinnup är Universal Musics distributionstjänst för osignade artister och talangscouter från dem kommer finnas på plats för att titta på banden på scenen.

Ett band väljs ut av juryn och får förutom en chans att bli upptäckt på riktigt, prylar från Marshall Headphones värda upp till 20 000 kronor och en chans att uppträda på HudikKalaset tillsammans med artister som Miriam Bryant, Jill Johnson, Rebecca & Fiona och Daniel Adams-Ray, senare under sommaren.

Anmälan öppnar i dag, måndag 16 maj och man anmäler intresse genom att maila till info@spinnup.com med information om artisten/bandet. Sista anmälningsdag är fredag 27e maj.