Sundsvall satsar på SM-veckan 2019!

Nu är det klart, en enig kommunstyrelse har beslutat att Sundsvall kan gå vidare med sin ansökan om att söka SM-veckan vinter 2019. Sammanlagt går kommunen in med 4,5 miljoner kronor för att säkra arrangemanget. Näringslivsbolaget har en viktig roll bland annat när det gäller att projektleda den här typen av arrangemang, och beslutar Riksidrottsförbundet att ge tävlingarna till Sundsvall, så är det fjärde gången som staden arrangerar tävlingarna.
– Jag tror att vi har goda möjligheter att få arrangemangen, speciellt eftersom det är tioårsjubileum för konceptet och det var vi som var först ut vintern 2009, säger Maria Åslin, marknadschef på Näringslivsbolaget.

– Den här typen av arrangemang betyder jättemycket för stan – både varumärkesmässigt och rent ekonomiskt ur ett turistekonomiskt perspektiv – och även om vi genomförde fantastiska sommartävlingar 2015, så är vi nog en ännu vassare vinterarrangör med våra fina arenor och skidområden.

Flera kommunala förvaltningar och bolag som exempelvis Kultur och fritid, ServaNet, Stadsbyggnadskontoret och Näringslivsbolaget har under tidigare SM-veckor skapat goda rutiner för att den här typen av arrangemang ska kunna genomföras. Men framför allt är SM-veckan ett fint skyltfönster och en viktig inkomstkälla för de lokala idrottsföreningar som tar på sig det konkreta arrangörsarbetet med de olika tävlingarna som ingår i SM-veckan.
– Vi har med tiden verkligen blivit en riktigt bra arrangörsstad, och jag tror att Riksidrottsförbundet känner sig trygga med att tävlingsveckan blir framgångsrik ur alla aspekter om den förläggs till Sundsvall, avslutar Maria Åslin.