Vill du bli vår destinations-utvecklare?

Destinationsutvecklare till Destination Sundsvall

Destination Sundsvall består av tre kommuner, Timrå, Ånge och Sundvall. Vi är en attraktiv region som erbjuder sköna naturuppleveler i kombination med attraktiva evenemang, shopping, restauranger och en unik arkitektur. Sundsvall blev under 2017 framröstad till Sveriges vackraste stad. Destinationen har drygt 600 000 gästnätter och en god tillväxt. Vidare samarbetar vi mycket med våra granndestinationer som Höga Kusten, Jämtland samt Hälsingland.

Beskrivning

Som destinationsutvecklare är ditt huvudsakliga uppdrag att initiera, planera och driva olika projekt och strategiska frågor i syfte att utveckla besöksnäringen utifrån destinationens målgrupper och prioriterade marknader.

Arbetsuppgifterna innebär:

att arbeta i olika utvecklingsprojekt inom besöksnäringen
att stötta företagen i destinationens kommuner med att utveckla och paketera sina produkter
att du kommer att arbeta med besöksnäringsutveckling på landsbygden
att du har fortlöpande kontakter med näringslivet och föreningar i regionen både i staden och på landsbygden
att arbeta med kampanjer på våra olika marknader
att arbeta med digitala affärssystem och sociala medier

Du kommer att ha en viktig roll när det gäller att skapa en kontinuerlig process vad avser utveckling och samverkan tillsammans med aktörer inom besöksnäringen och övrigt näringsliv samt olika samarbetspartners. Du kommer också att vara involverad i olika marknadsföringsprojekt, vilket inkluderar varumärkespositionering och varumärkesutveckling. Som destinationsutvecklare är du en viktig resurs för att öka destinationens attraktionsvärde, och med ett innovativt förhållningssätt bidrar du till att utveckla destinationen till ett självklart val för nationella, likväl som för internationella turister och besökare.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskole- eller universitetsutbildning inom besöksnäring, marknadsföring och kommunikation och som har flerårig dokumenterad erfarenhet från en självständig roll inom besöksnäringen/destinationsutveckling.

Som destinationsutvecklare kommer du parallellt att arbeta med flera olika arbetsuppgifter och intressenter, vilket ställer stora krav på din förmåga att kommunicera och samarbeta.

Vidare ska du:
ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
ha goda språkkunskaper i engelska i såväl tal som skrift
ha goda webbkunskaper
ha B-körkort

Du drivs av en vilja att förvandla idéer till verklighet. Är noggrann och strukturerad med vana att jobba självständigt och i projektform. Förmåga till god samverkan med andra är en förutsättning och att du trivs i kontakter med människor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Meriterande är om du har:

erfarenhet från försäljning, kundkontakt och affärsutvecklingsprojekt
ledarerfarenhet
erfarenhet av arbete på destinationsbolag eller liknande arbetsplats
erfarenhet från marknadsföring och kommunikation
erfarenhet av redaktionellt arbete via webb och press, media och arbete med sociala medier
erfarenhet av projektledning, större projekt

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas. Placeringsort är Sundsvall. Sista ansökan är den 18 januari 2018.

Skicka din ansökan och CV till naringslivsbolaget@sundsvall.se. Om du kommer från annan plats i landet, kan du få information och stöd av vår inflyttningslots när det gäller exempelvis bostad, skola och jobb till medföljare.

Vid frågor kontakta
Affärområdeschef
Maria Åslin
maria.aslin@sundsvall.se

 

Du hittar en utskriftsvänlig version av annonsen här!