Wecall rekryterar 18 nya medarbetare

Niklas och Ulrika Thorén, Wecall

Kontaktcenterföretaget Wecall i Sundsvall fortsätter att växa. Efter att ha vunnit en upphandling av kundtjänst för ett större internationellt företag så söker man nu 18 nya medarbetare.

– Det får gärna vara serviceinriktade ungdomar med goda datakunskaper och ett plus om man talar norska. Det här kan till exempel vara ett perfekt instegsjobb för ungdomar som precis har avslutat sina gymnasiestudier och vill skaffa sig relevant arbetslivserfarenhet innan man fortsätter att studera på universitets- eller högskolenivå, säger ägaren och vd:n Niklas Thorén.

Wecall startade i liten skala 2004, när förre elit-ishockeymålvakten Niklas Thorén valde att lämna både tränaruppdraget och sitt civila jobb för att i stället köpa upp ett konkursat företag inom telekombranschen. Sedan dess har utvecklingen gått snabbt, och bland annat resulterat i att Niklas blev Årets företagare i Sundsvall 2016.

När man nu rekryterar 18 nya medarbetare på heltid kommer Wecall att ha 65 personer på lönelistan i Sundsvall, och man bygger just nu ut kontoret på Rådhusgatan till två plan, när man tar över lokalerna där musikaffären 4Sound hade sin verksamhet.

– Ja, det har gått fort, nu omsätter vi cirka 70 miljoner kronor per år om man räknar med vårt kontor i Umeå där 12 personer arbetar, och det är långt ifrån uteslutet att vi dyker upp på fler platser i landet inom kort, fortsätter Niklas.

Hustrun Ulrika har varit med under hela företagsresan och är idag platschef på Wecall. Två av tre barn är också involverade – en jobbar heltid och en tar extrapass – så framtiden känns tryggad.

– Jag har mer energi än på mycket länge och en fantastisk personal, så jag har absolut inga andra planer än att fortsätta på den här spännande företagsresan under en lång tid framöver, avslutar Niklas Thorén.

Vill du att vi berättar även om hur din verksamhet nyrekryterar och utvecklas? Skriv i så fall till oss på sundsvallrekryterar@sundsvall.se.

Och vill du själv bli en av 18 nya medarbetare på Wecall? Läs mer om tjänsten och ansök här.