Yohio hyllar OS-hjältarna i Sundsvall

I morgon onsdag den 26 februari klockan 19.00 kommer samtliga OS-medaljörer med sundsvallsanknytning att firas på Stora torget. Det handlar om Charlotte Kalla, Anna Holmlund och silvermedaljörerna i curling Margaretha Sigfridsson, Christina Bertrup, Maria Wennerström och Maria Prytz. I samband med hyllningarna kommer Yohio – officiell ambassadör för Sundsvall i likhet med Charlotte Kalla och Anna Holmlund – att framföra finallåten i Melodifestivalen ”To the End”, tillsammans med hela sitt band.

– Det är med stor glädje och stolthet som jag får vara med och hylla andra Sundsvallsambassadörer. Jag ska göra mitt bästa för att representera Sundsvall i finalen på lördag den 8 mars, och jag hoppas att jag har stödet från hemmapubliken
eftersom det kommer att bli en stenhård final, säger Yohio inför framförandet.

Artisten Martin Häggström är konferencier och underhåller vid morgondagens firande, där även landshövding Bo Källstrand och kommunstyrelsens ordförande i Sundsvall Jörgen Berglund är på plats för att visa kommunens och länets uppskattning.

Förutom olika utmärkelser och gåvor från Sundsvalls kommun, så har även legendariske guldsmeden Hans Ekman från Sundsvall gjort en speciell hyllningsplakett till Charlotte Kalla.

Ekman som började som guldsmedslärling för 70 år sedan är fortfarande verksam och har tidigare gjort hyllningsplaketter till Ingemar Stenmark, Magdalena Forsberg och Gunde Svan efter deras OS-succéer.

– När man gör ett sådant ryck som Charlotte gjorde i stafetten, ja, då spårar jag ur, säger Hans Ekman för att förklara vad som låg bakom tillverkningen av Charlotte Kallas hyllningsplakett i 18 karats guld. Mängder av idrottsungdomar från Sundsvall har också bjudits in till firandet som beräknas pågå i cirka 30 minuter. Hela firandet kommer att sändas live på st.nu och representanter för media är välkomna att träffa medaljörerna i Näringslivsbolagets lokaler på Stadshuset klockan 18.15 – 45 minuter innan festligheterna drar igång på Stora torget.

För ytterligare information nås Mats Ågebrant på 073-274 21 95