Om oss

Näringslivsbolaget i Sundsvall AB

Näringslivsbolaget i Sundsvall AB bildades 1 januari 2012 och är ett helägt kommunalt bolag. Vårt uppdrag som grundar sig i en näringslivsdel och en marknads/besöksnäringsdel baseras på ägardirektiv som har fastställts i kommunfullmäktige. Det kan du läsa mer om under rubriken ”Vårt uppdrag” här intill. Vår styrelse är politiskt tillsatt och består av sju personer.

Näringslivsbolaget och det digitala upplevelserummet Stenstan Visitor Center huserar i Stadshusets entréplan. Integrerat med Stenstan Visitor Center finns också Turistbyrån och Visit Sundsvall som arbetar med försäljning och marknadsföring av vad man kan göra, äta och var man kan bo när man besöker Sundsvall.

Andra verksamheter/yrkesområden som ligger under bolaget är Convention Bureau, inflyttningsservice och att arbeta för att stärka Destination Sundsvall (Sundsvall, Timrå, Ånge).

Stadsbacken heter moderbolaget för samtliga kommunala bolag. Näringslivsbolaget har det operativa ansvaret för Stadsbackens marknadsföringsavtal med till exempel elitidrottsföreningar och företag/personer som arrangerar varumärkesstärkande event och evenemang.

Bolagets uppdrag är med andra ord brett, men i grund och botten handlar det om att skapa goda förutsättningar för människor och företag att leva och verka i Sundsvall, samt skapa ett intresse för att besöka oss och ta del av allt som Sundsvall har att erbjuda i form av nöjen, evenemang, natur- och fritidsupplevelser.

I vår folder om Näringslivsbolaget får du en kort beskrivning av vårt uppdrag och prioriterade områden.