Evenemang

Evenemang

Näringslivsbolagets har som uppdrag att se till att många evenemang kommer till Sundsvall och genomsnittet ligger runt 800 arrangemang per år. Evenemangen är viktiga för Sundsvall och vi jobbar med tre olika typer.

1. Stärka varumärket Sundsvall för sundsvallsborna

Hit räknas till exempel Nationaldagen och Lyslördag, två evenemang på Stora torget som samlar 10 000-tals Sundsvallsbor och skapar en gemenskap och stolthet över vår stad. Stenstansdagarna är ett annat exempel där man genom bland annat stadsvandringar, konserter, teater och föreläsningar får uppleva Sundsvalls historia på plats i den vackra Stenstan. Läs mer om Stenstansdagarna här.

2. Marknadsföra Sundsvall – externt

Bara SM-veckan i sig 2015, genererade över 3 200 nyhetsartiklar och nästan 100 timmars sändningstid i SVT. En fantastisk exponering av Sundsvall med ett nästan ovärderligt annonsvärde. Kevins Idolsaga och gladiatorkamperna i Nordichallen är andra evenemang som gör att Sundsvall låter tala om sig i hela landet.

3. Bidra till ett ökat turistekonomiskt netto

Sundsvall är en travtokig stad. När Open Trot genomförs kommer folk från när och fjärran för att spela, kolla på tävlingarna och – förstås – konsumera på våra restauranger, hotell och butiker. IT-mötesplatsen Good Tech Conference och den ständigt växande fotbollscupen Drakcupen är andra evenemang som vår turistomsättning mår jättebra av.

Ska du arrangera ett evenemang i Sundsvalls kommun?
För att hjälpa till med med tillstånd, ansvar och kontakter har vi skapat evenemangslotsen som ligger under ”Planera ditt evenemang”.

Sidan uppdaterades 2019-07-16