Näringslivsbolaget visar vägen

Det är mycket som ska falla på plats när man flyttar till en annan ort. För en arbetsgivare kan processen med att lösa alla praktiska detaljer för en nyinflyttad medarbetare vara tidskrävande och riskerar att ta fokus från kärnverksamheten.

Det är därför vi erbjuder ett rekryteringsstöd till arbetsgivare i form av en inflyttningsservice genom vår inflyttningslots, en helt avgiftsfri service dessutom.

Laila visar upp sundsvallstrycksak

Laila Bergström arbetar med inflyttning.

Flytta till Sundsvall

Vi hjälper dig som ska ta en ny anställning att komma över tröskeln för att kunna tacka ja och flytta till Sundsvall. Det kan röra frågor som jobb till medflyttare, boende, skola och barnomsorg.

Du och din familj får hjälp vid praktiska frågor kring bostadsmarknad, rekryterings- och bemanningsföretag, utbildningsanordnare och fritidssysselsättningar och får dessutom möjlighet att upptäcka Sundsvall.

Orientera dig och hitta det område som passar dig att bo i. Vi har nu också lanserat en digital inflyttningstjänst för dig som vill flytta till Sundsvall. Sök på pendlingsavstånd, genomsnittliga försäljningspriser, skolor och förskola, du kan också filtrera på dina intresseval.  Läs mer om den digitala inflyttningsguiden.

I tidningen Välkommen hem till Sundsvall och Ny i stan får du som nyss flyttat hit – eller överväger att göra det – en bra bild av staden Sundsvall, vårt utbud av skolor, fritidssysselsättningar, kommunikationer, inflyttningsservice och mycket annat.

Om vi inte kan besvara dina frågor direkt, så försöker vi ta reda på svaren för att sedan återkomma och lotsa dig vidare till rätt person.